melleņu kūka
Foto: Shutterstock
Šīs kārdinošās kūkas noslēpums ir kraukšķīgā granolas pamatne un krēmīgajā pildījumā noslēptās mellenes, kas tīkami paukšķēs katrā kumosā.
300Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:3 glāzesgranola50 gkausēts sviests3 ĒKmedus PILDĪJUMAM:350 gbezpiedevu krēmsiers150 mliebiezinātais piens200 mlsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs3 glāzesmellenes25 gželatīns

Pagatavošana

1

Gatavo pamatni. Samaisa granolu ar sviestu un šķidru medu.

2

Liek masu formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek ledusskapī uz 15–20 minūtēm.

3

Pa to laiku gatavo pildījumu. Uzbriedina želatīnu, pārlejot ar aukstu ūdeni. Kamēr želatīns briest, saputo saldo krējumu, pamazām pievienojot pūdercukuru, līdz iegūts stingras konsistences putukrējums.

4

Iemaisa krēmsierā iebiezināto pienu un ar putojamo slotiņu uzmanīgi iemaisa putukrējumu, lai masa nezaudētu gaisīgumu. Iecilā divas glāzes melleņu.

5

Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē. Kad tas izkusis, tievā strūkliņā pievieno kūkas pildījuma masai, vienlaicīgi maisot ar putojamo slotiņu.

6

Lej masu formā virs granolas kārtas, rotā ar mellenēm, granolas drupačām un liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai pildījums sastingtu.

*Granolu var aizstāt ar mājās gatavotām karamelizētajām auzu pārslām, tās apgrauzdējot pannā ar cukuru pēc garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!