Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo pamatni. Samaisa granolu ar sviestu un šķidru medu.
Liek masu formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek ledusskapī uz 15–20 minūtēm.
Pa to laiku gatavo pildījumu. Uzbriedina želatīnu, pārlejot ar aukstu ūdeni. Kamēr želatīns briest, saputo saldo krējumu, pamazām pievienojot pūdercukuru, līdz iegūts stingras konsistences putukrējums.
Iemaisa krēmsierā iebiezināto pienu un ar putojamo slotiņu uzmanīgi iemaisa putukrējumu, lai masa nezaudētu gaisīgumu. Iecilā divas glāzes melleņu.
Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē. Kad tas izkusis, tievā strūkliņā pievieno kūkas pildījuma masai, vienlaicīgi maisot ar putojamo slotiņu.
Lej masu formā virs granolas kārtas, rotā ar mellenēm, granolas drupačām un liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai pildījums sastingtu.
*Granolu var aizstāt ar mājās gatavotām karamelizētajām auzu pārslām, tās apgrauzdējot pannā ar cukuru pēc garšas.
Lai labi garšo!