bietes konservēšana
Foto: Shutterstock
Gatavojot šo gardo, aromātisko piedevu, ko ziemā baudīt ar gaļas ēdieniem vai pievienot borščam un harčo zupai, lielāko tiesu darba tavā vietā paveiks virtuves kombains.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gburkāni500 gtomāti500 gbietes300 gplūmes2 lieli sīpoli1 ĒKsāls1 gab.čili pipars1 gab.ķiploka galviņa8 ĒKetiķis0.5 glāzeeļļa0.5 glāzecukurs

Pagatavošana

1

Sīpolus, ķiplokus, burkānus un bietes nomizo.

2

Burkānus un bietes viendabīgi graudainā masā sasmalcina virtuves kombainā.

3

Tomātus, sīpolus un plūmes bez kauliņiem sablendē līdz biezeņa konsistencei.

4

Visas sagatavotās sastāvdaļas liek katlā, pievieno sāli, cukuru, eļļu un apmaisa.

5

Uz vidējas liesmas vāra mērci aptuveni pusotru stundu, ik pa laikam apmaisot, lai tā nepiedeg.

6

10 minūtes pirms vārīšanas beigām iemaisa sīki sasmalcinātus ķiplokus.

7

Pirms noņem katlu no plīts, iemaisa etiķi (ja izmanto etiķa esenci no veciem krājumiem, tad pietiks ar 1 ĒK).

8

Karstu masu lej iepriekš sagatavotās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem, kas noplaucēti ar verdošu ūdeni.

9

Atdzesē un uzglabā pagrabā, pieliekamajā vai ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!