kabaču salāti konservēšana
Foto: Shutterstock
Šiem vienkāršajiem kabaču salātiem ļoti patīkamu garšas niansi piešķir baltā jeb bulgāru paprika.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgkabači5 lieli burkāni3 kgbaltā paprika (bulgāru)3 kgtomāti2 sīpoli2 ķiploku galviņas1 glāzeeļļa8 graudu pipari8 smaržīgie pipari4 ĒKcukurs2 ĒKsāls200 mletiķis

Pagatavošana

1

Tomātus sagriež mazākos gabaliņos. Sīpolus nomizo, sagriež plānos pusgredzenos. Kabačus sagriež palielos kubiņos. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo un sasmalcina. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku strēmelēs.

2

Dziļā katlā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus, ik pa laikam apmaisot. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno burkānus un sautē uz vidējas liesmas aptuveni 10 minūtes.

3

Pievieno papriku, tomātus, kabačus, melnos graudu un smaržīgos piparus, sāli, cukuru un sautē aptuveni 30-40 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

4

Iemaisa etiķi, noņem katlu no plīts. Karstu masu pilda tīrās burkās, nekavējoties aizvāko tās, apgriež ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.

5

Uzglabā pagrabā, pieliekamajā vai ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!