90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 kgkabači5 lieli burkāni3 kgbaltā paprika (bulgāru)3 kgtomāti2 sīpoli2 ķiploku galviņas1 glāzeeļļa8 graudu pipari8 smaržīgie pipari4 ĒKcukurs2 ĒKsāls200 mletiķis
Pagatavošana
1
Tomātus sagriež mazākos gabaliņos. Sīpolus nomizo, sagriež plānos pusgredzenos. Kabačus sagriež palielos kubiņos. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo un sasmalcina. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku strēmelēs.
2
Dziļā katlā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus, ik pa laikam apmaisot. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno burkānus un sautē uz vidējas liesmas aptuveni 10 minūtes.
3
Pievieno papriku, tomātus, kabačus, melnos graudu un smaržīgos piparus, sāli, cukuru un sautē aptuveni 30-40 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
4
Iemaisa etiķi, noņem katlu no plīts. Karstu masu pilda tīrās burkās, nekavējoties aizvāko tās, apgriež ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.
5
Uzglabā pagrabā, pieliekamajā vai ledusskapī.
Lai labi garšo!
Ēdieni veģetāriešiemVārīšanaKonservēšanaBurkāniCukursEtiķisEļļaKabačiPaprikaPipariTomātiĶiplokiSalāti ziemaividējiSīpoliIkdienas maltīteiSmaržīgie piparisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit