Foto: Privātais arhīvs
"Gaļas un kabaču kotletes ir visgardākās – tas ir pārbaudīts. Kabaču sezonā kotletes vienmēr gatavoju tikai tā – izmantojot sezonas sulīgos dārzeņus. Recepti pieslīpēju, līdz izdevās savaldzināt pat kabaču nīdējus," supersulīgu kotletīšu recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

eļļa cepšanai1 kgmaltā gaļa1 neliels kabacis2 sīpoli1 ķiploka galviņa2 nelieli kartupeļi2 nelieli burkāni3 baltmaizes šķēles2 olas2 ĒKgaršvielu maisījums šašlikam pēc garšassāls un malti melnie pipari šķipsnačili pipari

Pagatavošana

1

Baltmaizi liek bļodiņā, pārlej ar ūdeni.

2

Dārzeņus notīra un kopā ar izmērcēto baltmaizi (lieko šķidrumu nospiež) samaļ gaļas mašīnā, izmantojot sietiņu ar mazākajiem caurumiņiem.

3

Gaļu liek bļodā, pievieno samaltos dārzeņus, olas, sāli garšvielas un visu kārtīgi samīca viendabīgā, blīvā masā.

4

Pannā sakarsē eļļu, veido kotletes un apcep tās zeltainas no abām pusēm.

5

Ūdeni masai klāt nelej, jo cepšanas laikā kabači pietiekami izdala sulu, tāpēc kotletes sanāk ļoti sulīgas un pufīgas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!