Foto: Privātais ahīvs
"Kad tā pavairāk tomātu, laiks no tiem pagatavot ko gardu pieliekamā krājumiem. Ziema ir ļoti gara, un tad viss, ko tagad liekam burciņās, būs kā atradums," tā pārbaudītu zupas sagataves recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgtomāti1 kgrīsi1 kgsīpoli1 kgburkāni1 kgpaprika200 gcukurs150 gsāls300 mleļļa2 ķiploku galviņas pēc garšaspipari un lauru lapas8 ĒKetiķis

Pagatavošana

1

Tomātus ar ķiplokiem sablendē viendabīgā masā, burkānus sarīvē, papriku sagriež kubiņos, sīpolus sasmalcina.

2

Rīsus atsevišķi novāra 10 minūtes, lai tie ir vēl nedaudz kraukšķīgi.

3

Katlā uzkarsē eļļu, ber iekšā sīpolus un apmaisot cep, līdz tie ir caurspīdīgi, tad pievieno burkānus un cep 15-20 minūtes, pievieno papriku un turpina sautēt 10-12 minūtes. Lej klāt sablendēto tomātu un ķiploku masu un sautē 10 minūtes.

4

Liek klāt rīsus, sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un karsē, līdz masa sāk burbuļot. Tad iemaisa etiķi (ja izmanto esenci, tad pietiks ar 1 ĒK).

5

Nogriež liesmu, lej masu izkarsētās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem, apgriež burkas ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.

6

Var ēst gan siltu, gan aukstu, gan arī pievienot zupām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!