Paula Pujāta brokastu sendvičs, Pauls Pujāts, sendvičs
Foto: Privātais arhīvs
Kas gan ir brokastu rīti bez gardām maizītēm, kas burtiski kūst mutē. Debešķīgi gardu un viegli pagatavojamu brokastu sendviču recepti iesaka grāmatas "Healthy food for Athletes" autors, Latvijas kārtslēcējs un Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieks Pauls Pujāts, kas šo recepti radījis kopā ar savu draudzeni Lindu.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 šķēlesmaize (pilngraudu tostermaize)2 gab.olas1 gab.avokado siers (pēc izvēles - parmezāna, mocarellas vai pat kazas)2 ĒKolīveļļa šķipsnaKajēnas pipari šķipsnaHimalaju sāls šķipsnapipari šķipsnakumīns šķipsnadilles (žāvētas)

Pagatavošana

1

Sagriež avokado, sieru šķēlēs, nomazgā un nosusina spinātu lapiņas.

2

Uz pannas sacep olas.

3

Uz divām maizes šķēlēm liek avokado ripiņas un ar dakšiņu tās saspaida.

4

Pa virsu avokado kārto spinātu lapiņas, kurām pāri liek tikko izceptas olas, kas pārkaisītas ar garšvielām. Olām virsū liek siera šķēli.

5

Katrai maizītei pa virsu uzliek vēl vienu maizes šķēli (burgera princips).

6

Sagatavotos sendvičus liek uz ieeļļotas pannas, pannai uzliek vāku. Cep vidējā temperatūrā aptuveni 1,5 minūtes, lai sendvičs no abām pusēm ir zeltaini brūns.

7

Sendvičus liek uz dēlīša un ļauj tiem pāris minūtes atpūsties.

"Sagriez sendvičus diagonāli, servē un izbaudi šīs gardās un veselīgās brokastis!" aicina Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!