Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomazgā kartupeļus ar mizu un liek katlā vārīties. Vara, līdz tie daļēji mīksti un vēl nejūk ārā.
Kad kartupeļi gatavi, tos ņem ārā no katla un nedaudz atdzesē.
Veido "laiviņas", ar karoti izgrebjot kartupeļu mīkstumu.
Pannā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus. Kad tie ir zeltaini, pievieno malto gaļu, sāli, piparus, citas garšvielas pēc izvēles un apmaisot cep vēl pāris minūtes.
Apcepto malto gaļu bļodā sajauc ar 1/3 kartupeļu mīkstumu un majonēzi.
Gatavo masu pilda "laiviņās".
Pildītos kartupeļus liek ietaukotā veidnē un cep iepriekš līdz 180 gradiem sakarsētā krāsnī aptuveni 40-50 minūtes. Ja vēlas, lai maltīte ir īpaši sātīga, kartupeļus pirms "šaušanas" krāsnī pārlej ar Bešamela mērci (recepti atradīsi, lūk, te).
Piecas minūtes pirms cepšanas beigām parkaisa ar sieru un liek atpakaļ krāsnī, lai siers izkūst.
Lai labi garšo!