Foto: Privātais ahīvs
Ja gribas kārtīgi piesiet dūšu, tad ar malto gaļu pildīti kartupeļi krēmīgā mērcē būs īstā izvēle. Recepti iesaka mūsu lasītāja Sanita Ābelīte.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 lieli kartupeļi500 gmaltā gaļa1 sīpols, nomizots un sasmalcināts pēc garšassāls un malti melnie pipari pēc garšasgaršvielas un garšaugi2 ĒKmajonēze200 grīvēts siers

Pagatavošana

1

Nomazgā kartupeļus ar mizu un liek katlā vārīties. Vara, līdz tie daļēji mīksti un vēl nejūk ārā.

2

Kad kartupeļi gatavi, tos ņem ārā no katla un nedaudz atdzesē.

3

Veido "laiviņas", ar karoti izgrebjot kartupeļu mīkstumu.

Foto: Privātais arhīvs
4

Pannā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus. Kad tie ir zeltaini, pievieno malto gaļu, sāli, piparus, citas garšvielas pēc izvēles un apmaisot cep vēl pāris minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
5

Apcepto malto gaļu bļodā sajauc ar 1/3 kartupeļu mīkstumu un majonēzi.

Foto: Privātais arhīvs
6

Gatavo masu pilda "laiviņās".

7

Pildītos kartupeļus liek ietaukotā veidnē un cep iepriekš līdz 180 gradiem sakarsētā krāsnī aptuveni 40-50 minūtes. Ja vēlas, lai maltīte ir īpaši sātīga, kartupeļus pirms "šaušanas" krāsnī pārlej ar Bešamela mērci (recepti atradīsi, lūk, te).

Foto: Privātais arhīvs
8

Piecas minūtes pirms cepšanas beigām parkaisa ar sieru un liek atpakaļ krāsnī, lai siers izkūst.

Foto: Privātais ahīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!