Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļu sagriež aptuveni 2×2 cm gabalos. Sīpolus nomizo, sagriež pusmēnešos. Burkānus griež gareniski 0,5×0,5 cm. Ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Čili piparu sakapā.
Kazanu ieeļļo un uzkarsē. Liek iekšā gaļu un apcep brūnu, ik pa laikam apmaisot.
Klāt liek sīpolus un turpina cept.
Pievieno burkānus, ķiplokus, čili un cep vēl 5-7 minūtes.
Kad viss apcepts, pārlej ar ūdeni un sautē aptuveni 45 minūtes.
Pa to laiku mazgā rīsus. Ūdeni traukā nomaina 7-8 reizes, līdz skalojamais ūdens ir pilnīgi dzidrs.
Ieber rīsus kazanā, vienmērīgi izlīdzina, bet nemaisa. Ūdenim jābūt aptuveni divu pirkstu līmenī virs rīsiem. Liek virsū vāku un uz nelielas uguns tvaicē 20 minūtes.
Noceļ kazanu no uguns un ļauj plovam atpūsties 30 minūtes. Vāku nedrīkst virināt!
Izmaisa un pasniedz. Sāli, piparus, zaļumus un garšvielas katrs savā šķīvī pievieno pēc savas gaumes.
Lai labi garšo!