Foto: Privātais arhīvs
"Kazanā gatavots plovs, sekojot šīs receptes norādījumiem, būs irdens un supergaršīgs. Ķiplokus lieku klāt maz un sīki sakapātus, jo neesam lieli ķiploku cienītāji. Un nekādu tomātu mērci vai pastu! Norādītais produktu daudzums paredzēts aptuveni 15 ēdājiem," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 mleļļa2 kgjēra pakaļējā ciska4 lieli sīpoli4 lielas ķiploka daivas6 lieli burkāni2.5 lūdens (aptuveni)1 kgar tvaiku apstrādāti rīsi1 čili pipars pēc garšassāls un melnie pipari

Pagatavošana

1

Gaļu sagriež aptuveni 2×2 cm gabalos. Sīpolus nomizo, sagriež pusmēnešos. Burkānus griež gareniski 0,5×0,5 cm. Ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Čili piparu sakapā.

Foto: Privātais arhīvs
2

Kazanu ieeļļo un uzkarsē. Liek iekšā gaļu un apcep brūnu, ik pa laikam apmaisot.

Foto: Privātais arhīvs
3

Klāt liek sīpolus un turpina cept.

Foto: Privātais arhīvs
4

Pievieno burkānus, ķiplokus, čili un cep vēl 5-7 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
5

Kad viss apcepts, pārlej ar ūdeni un sautē aptuveni 45 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
6

Pa to laiku mazgā rīsus. Ūdeni traukā nomaina 7-8 reizes, līdz skalojamais ūdens ir pilnīgi dzidrs.

7

Ieber rīsus kazanā, vienmērīgi izlīdzina, bet nemaisa. Ūdenim jābūt aptuveni divu pirkstu līmenī virs rīsiem. Liek virsū vāku un uz nelielas uguns tvaicē 20 minūtes.

8

Noceļ kazanu no uguns un ļauj plovam atpūsties 30 minūtes. Vāku nedrīkst virināt!

Foto: Privātais arhīvs
9

Izmaisa un pasniedz. Sāli, piparus, zaļumus un garšvielas katrs savā šķīvī pievieno pēc savas gaumes.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!