Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo kotlešu masu. Visas sastāvdaļas liek bļodā, labi samīca un "atsit" traukā, vairākas reizes ar spēku metot gaļu bļodā vai uz darba virsmas, lai izsistu lieko gaisu.
Gatavo pildījumu. Sviestu samaisa ar sagrieztām dillēm.
Pieliek pesto (ja krājumos nav lakšu pesto, to var aizstāt ar kādu no veikalos nopērkamajiem pesto variantiem), izspiež ķiploku, pieliek mazliet sāls, visu labi samaisa.
Formē kotletes. Atdala gaļas masas piku, pamētā no rokas rokā, kamēr izveidojas apaļa bumba, tad to uz plaukstas izplacina plakanu, liek virsū siera stienīti un aptuveni tējkaroti zaļumu sviesta, aploka apkārt gaļas masu un veido ovālu kotleti.
Kad visas kotletes ir saformētas, pannā uzkarsē eļļu, liek tās cepties uz straujas uguns, uzmanīgi apgrozot, lai apcepās zeltainas no visām pusēm.
Apceptās kotletes liek cepamajā traukā un liek iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cepties 20 minūtes.
Lai labi garšo!