3Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
4 kgcidonijas4 kgcukurs2 glāzesūdens
Pagatavošana
1
Noskalotas cidonijas liek katlā, pievieno cukuru un vāra. Piešauj arī ūdeni, lai nav sauss katls.
2
Kad masa sāk virt, to ik pa laikam apmaisa ar koka karoti. Kad cidonijas sāk kļūt mīkstas, tad maisa enerģiskāk, lai augļu mīkstums nonāk nost. Rezultātā katlā paliek ievārījums ar cidoniju serdēm, kas pilnas ar sēklām.
3
Serdes var izķeksēt no katla, izmantojot putu karoti, un izmantot garda dzēriena pagatavošanai. Ja vēlas, serdes var atdalīt arī, izkāšot masu caurdurī.
4
Ja vēlas, tad karstajam ievārījumam pēc serdīšu izņemšanas var pievienot pāris krustnagliņas, čili vai kanēļa standziņu un to uzkarsēt līdz pirmajiem burbuļiem.
5
Karstu ievārījumu lej tīrās burkās un aizvāko.
Lai labi garšo!
Ārstnieciskais uztursVārīšanaKonservēšanaCidonijasCukursŪdensIevārījumi, džemi un marmelādesviegliIkdienas maltīteiLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit