Foto: Privātais arhīvs
"Pirms pāris gadiem, kad jau kādu nedēļu biju pavadījusi vakarus, griežot cidonijas ievārījumam, rokas jau bija jēlas, bet vēl neredzēju šim kaitinošajam darbam ne gala, ne malas, metu mieru un atlikušās cidonijas izmēģināju pārstrādāt pēc vienas savas fiksās idejas. Izdevās! Tā nu vairs neķēpājos ar cidoniju smalcināšanu, bet ievārījumu vāru tikai ar "slinko" metodi," pārbaudītu knifu iesaka mūsu lasītāja Līva Cielava-Pence‎.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 kgcidonijas4 kgcukurs2 glāzesūdens

Pagatavošana

1

Noskalotas cidonijas liek katlā, pievieno cukuru un vāra. Piešauj arī ūdeni, lai nav sauss katls.

2

Kad masa sāk virt, to ik pa laikam apmaisa ar koka karoti. Kad cidonijas sāk kļūt mīkstas, tad maisa enerģiskāk, lai augļu mīkstums nonāk nost. Rezultātā katlā paliek ievārījums ar cidoniju serdēm, kas pilnas ar sēklām.

Foto: Privātais arhīvs
3

Serdes var izķeksēt no katla, izmantojot putu karoti, un izmantot garda dzēriena pagatavošanai. Ja vēlas, serdes var atdalīt arī, izkāšot masu caurdurī.

Foto: Privātais arhīvs
4

Ja vēlas, tad karstajam ievārījumam pēc serdīšu izņemšanas var pievienot pāris krustnagliņas, čili vai kanēļa standziņu un to uzkarsēt līdz pirmajiem burbuļiem.

5

Karstu ievārījumu lej tīrās burkās un aizvāko.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!