Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno sāli, sodu, cieti, citronu sulu vai etiķi un apmaisi. Skābinātājs nepieciešams, lai kartupeļu masa nekļūtu tumša un pankūkas izceptos skaisti zeltainas.
Pannā uzkarsē eļļu, ar aprēķinu, lai ar eļļu būtu noklāta visa pannas virsma.
Ar karoti liek karstajā eļļā kartupeļu piciņas un saplacina.
Kad pankūkas apcepušās zeltainas no vienas puses, tad tās ar lāpstiņu uzmanīgi apgriež un cep vēl aptuveni minūti.
Noņem pankūkas no pannas un liek caurdurī, sietiņā vai augļu traukā, lai notecinātu lieko eļļu. Ja vēlies, lai pankūkas pēc izcepšanas kļūst stingras un saglabā kraukšķīgumu, svarīgi ir tās pareizi atdzesēt, liekot atstatus vienu no otras.
Ieteicams likt pankūkas vertikāli, starp tām sagalabājot atstarpes, kur no visām pusēm cirkulēt gaisam, lai neveidotos kondensāts un pankūciņas nekļūtu mitras.
Pankūkas var baudīt gan siltas – ar skābu krējumu un brūkleņu zapti, gan atdzisušas – ar pašgatavotu uzkodu mērci (te atradīsi receptes gardām mērcītēm).
Lai labi garšo!