14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
800 gbundža konservētu tomātu150 gsarkanās šķeltās lēcas600 mldārzeņu buljons olīveļļa cepšanai2 sīpoli2 burkāni3 ķiploka daiviņas2 ĒKtomātu pārslas vai pasta pēc garšaspaprikas pulveris1 čili pēc garšassāls un malti melnie pipari1 TKcukurs kapāti zaļumi grieķu jogurts vai skābs krējums
Pagatavošana
1
Katlā uzkarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep sasmalcinātus sīpolus un burkānu gabaliņus. Sautē aptuveni 5 minūtes, tad pievieno garšvielas – sasmalcinātu ķiploku, čili, paprikas pulveri.
2
Pievieno tomātus ar visu sulu, pārkaisa cukuru un ļauj dažas minūtes pavārīties.
3
Masai pievieno lēcas, buljonu un vāra 20-25 minūtes, līdz burkāni un lēcas gatavas*. Dažas minūtes pirms beigām pievieno sāli, piparus, tomātu pārslas vai pastu.
4
Lai zupa būtu tumīgāka, dažus kausus zupas izsmeļ, sablendē un tad iemaisa atpakaļ katla saturā.
5
Zupu pasniedz ar jogurtu un svaigiem zaļumiem.
*Ja izmanto nelobītas lēcas, tās jāpievieno zupas saturam ātrāk, jo vārīšanās laiks tām ir ilgāks.
Lai labi garšo!
BurkāniGaršvielas un garšaugiLēcasTomātu pastaČiliBiezzupas un krēmzupasCitas zupasSīpoliGavēņa laika ēdieniDārzeņu buljonsKonservēti tomātiPaprikas pulveris
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit