No receptē norādītā cepumu un krēma daudzuma sanāk deviņas kūciņas.
Te atradīsi receptes krēmiem ar iebiezinātā piena piedevu, ko vari izmantot cepumu kūciņu pildīšanai.
- Ja pievienosi krēmam ēdamkaroti konjaka, tas iegūs patīkamu valriekstu piegaršu;
- Ēdamkarote citronu sulas sabalansēs krēma saldumu;
- Lai krēms iegūtu patīkamu augļu garšu, pievieno tam sablendētu banānu un iekul masā;
- Pievienojot krēmam pāris ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu un pāris ēdamkarotes sausā piena maisījuma, krēms iegūs eksotisku garšas noti, kas līdzināsies "Bounty" batoniņiem;
- Kafijas krēmu iegūsi, pievienojot krēmam tējkaroti šķīstošās kafijas pulvera;
- Krēma iekrāsošanai vari izmantot pārtikas krāsvielas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo krēmu. Saputo saldo krējumu vijīgās putās. Pievieno tam krēmsieru, cukuru, vaniļas cukuru un biezpienu, kas iepriekš izberzts caur sietiņu vai sablendēts. Visu samaisa viendabīgā masā.
Pilda krēmu konditorejas maisā ar piemērotu uzgali.
Veido kūciņas. Uz paplātes liek deviņus cepumus* atstatus vienu no otra, tad spiež tiem virsū krēmu, liek nākamo cepumu kārtu, katru cepumu apmērcējot pienā, tad seko krēma kārta, atkal pienā mērcēti cepumi, un tad atlikušais krēms.
Liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti, lai kūciņas savelkas.
Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām un augļiem pēc izvēles. Dekorēšanai var izmantot arī šokolādes skaidiņas, marmelādes konfektes, zefīru pusītes u.c.
*pirmo cepumu kārtu pienā nemērcē
Lai labi garšo!