9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 kgskābēti kāposti (vidēji skābi)1.5 kgsvaigs cūkgaļas cauraudzītis1 liels sīpols6 burkāni2 TKķimenes2.5 ĒKcukurs1 citrons, izspiesta sula PIEDEVĀM: vārīti kartupeļi
Pagatavošana
1
Liek katliņā gaļu, pārlej ar ūdeni, vāra un noputo pēc nepieciešamības.
2
Pievieno kāpostus, sarīvētus burkānus, sagrieztu sīpolu, ķimenes un 2-3 ĒK cukura, lai sabalansētu kāpostu skābumu.
3
Uz lēnas uguns zupu vāra vismaz 2,5 stundas. Procesā ik pa laikam pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru.
4
Kad zupa gatava, piespiež 1-2 ĒK citronu sulas aromātam un garšas buķetei.
5
Gaļu izņem, sagriež gabalos. Ja vēlas, gaļai ēdot var pievienot caur spiedi izspiestu ķiploku, mārrutkus vai sinepes.
6
Kartupeļus novāra atsevišķi un pasniedz ar zupu.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBurkāniCitroniCukursCūkgaļas krūtiņaKartupeļiKāpostiĶimenesGaļas zupasviegliSīpoliIkdienas maltīteiLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit