Foto: Privātais ahīvs
"Smarža, kas piepilda māju, kad tiek vārīta kāpostu zupa, tas ir kas vienreizējs! Ēdam, kā katrs vēlas – cits ar kartupeļiem, cits bez, viens grib gaļu, otrs nē. Katrā ģimenē ir sava kāpostu zupas recepte, un tieši tā noteikti ir visgaršīgākā. Šodien iepazīstināšu ar mūsu ģimenes recepti," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgskābēti kāposti (vidēji skābi)1.5 kgsvaigs cūkgaļas cauraudzītis1 liels sīpols6 burkāni2 TKķimenes2.5 ĒKcukurs1 citrons, izspiesta sula PIEDEVĀM: vārīti kartupeļi

Pagatavošana

1

Liek katliņā gaļu, pārlej ar ūdeni, vāra un noputo pēc nepieciešamības.

2

Pievieno kāpostus, sarīvētus burkānus, sagrieztu sīpolu, ķimenes un 2-3 ĒK cukura, lai sabalansētu kāpostu skābumu.

3

Uz lēnas uguns zupu vāra vismaz 2,5 stundas. Procesā ik pa laikam pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru.

4

Kad zupa gatava, piespiež 1-2 ĒK citronu sulas aromātam un garšas buķetei.

5

Gaļu izņem, sagriež gabalos. Ja vēlas, gaļai ēdot var pievienot caur spiedi izspiestu ķiploku, mārrutkus vai sinepes.

6

Kartupeļus novāra atsevišķi un pasniedz ar zupu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!