10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
IERAUGAM:1 rudzu formas maize ("ķieģelītis")1 lkefīrs250 gcukurs saujaķimenes MĪKLAI:250 mlkefīrs2 šķipsnascitronskābe1 paciņa rauga (presētā)1.5 kgizsijāti milti
Pagatavošana
1
Gatavo ieraugu. "Ķieģelīša" klaipam nogriež garozu, sagriež maizi mazos gabalos, liek bļodā un pārlej ar kefīru. Pieberu cukuru un ķimenes. Visu izmaisa un notur 24 stundas.
2
Pēc 24 stundām gatavo mīklu. Uzsilda 250 ml kefīra, pievieno tam citronskābi un iemaisa, pielej mīklas ieraugam.
3
Pievieno raugu un izsijātus kviešu miltus. Mīca tik ilgi, kamēr mīkla nelīp pie rokām. Uzraudzē divas stundas.
4
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar kļavu lapām.
5
No mīklas veido kukulīšus un liek uz plāts, tad šauj krāsnī.
6
Pēc 15 minūtēm samazina temperatūru līdz 185 grādiem un turpina cept vēl 1 stundu un 25 minūtes.
7
Izņem no krāsns, pārziež kukulīšus ar ūdeni, pārklāj ar drāniņu un atdzesē.
Lai labi garšo!
Ziemassvētku receptesLīgo svētku un Jāņu receptesCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuCitronskābeMaizeMaizeMārtiņdienas cienastsKefīrsLatvijas svētku receptes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit