Foto: Privātais arhīvs
"Uzcept maizi mājās brīvdienu rītos un piepildīt telpu ar aromātisku smaržu –tajā ir kaut kas kārdinošs un mīļš. Šādu maizīti pirmo reizi nogaršoju apmēram 1978. gadā, kad mani ar to pacienāja kāda daktere. Šī tad nu ir viņas ieteiktā recepte, ko esmu atzinusi par labu esam," tā pārbaudītu maizes recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

IERAUGAM:1 rudzu formas maize ("ķieģelītis")1 lkefīrs250 gcukurs saujaķimenes MĪKLAI:250 mlkefīrs2 šķipsnascitronskābe1 paciņa rauga (presētā)1.5 kgizsijāti milti

Pagatavošana

1

Gatavo ieraugu. "Ķieģelīša" klaipam nogriež garozu, sagriež maizi mazos gabalos, liek bļodā un pārlej ar kefīru. Pieberu cukuru un ķimenes. Visu izmaisa un notur 24 stundas.

2

Pēc 24 stundām gatavo mīklu. Uzsilda 250 ml kefīra, pievieno tam citronskābi un iemaisa, pielej mīklas ieraugam.

3

Pievieno raugu un izsijātus kviešu miltus. Mīca tik ilgi, kamēr mīkla nelīp pie rokām. Uzraudzē divas stundas.

4

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar kļavu lapām.

5

No mīklas veido kukulīšus un liek uz plāts, tad šauj krāsnī.

6

Pēc 15 minūtēm samazina temperatūru līdz 185 grādiem un turpina cept vēl 1 stundu un 25 minūtes.

7

Izņem no krāsns, pārziež kukulīšus ar ūdeni, pārklāj ar drāniņu un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!