Foto: Publicitātes foto
Šefpavārs Renārs Purmalis iesaka vienkāršu veidu, kā garšīgi pagatavot paipalas. Kad gaļa ir iemarinējusies, vari to grilēt, cept virs ugunskura liesmas vai cepeškrāsnī.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 paipalas50 mlsojas mērce20 gingvers1 laims20 mleļļa pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Paipalas iemarinē sojas mērcē, uzrīvē svaigu ingveru, izspiež laima sulu, pielej klāt eļļu un apmaisa. Atstāj uz 2-4 stundām iemarinēties. Šo darbību var izdarīt tieši pirms došanās pārgājienā, ieliekot tās ūdens drošā maisiņā (labāk divos) un tad somā.

2

Paipalas dur uz iesma un cep drošā augstumā no uguns – tā, lai karstums būtu liels, bet liesma neskartu paipalas.

3

Regulāri grozot, tās būs gatavas baudīšanai jau pēc 20-30 minūtēm.

Lai labi garšo!

Recepte tapusi sadarbībā ar Mežpils alus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!