Veronika Ļevša

Kad garneles būs nokraukšķinātas, sagatavo bagetes vai čabatas šķēles, lai ar maizi varētu izslaucīt no šķīvja gardo mērcīti. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

sviests cepšanai500 gtīģergarneles bez čaulām1 paprika1 sīpols5 ķiploka daiviņas200 mlsaldais krējums pēc garšassāls un malti melnie pipari1 citrons pēc garšaszaļumi

Pagatavošana

1

Garneles ar kiploku apcep sviestā 1-2 minūtes, līdz tās maina krāsu un kļūst rozīgas, tad uzspiež citrona sulu, izņem no pannas un ieliek atsevišķā traukā.

2

Sagrieztu sīpolu un papriku apcep pannā, pievieno garšvielas. Pievieno saldo krējumu un sutina dažas minūtes.

3

Liek klāt garneles, visu labi samaisa, karsē tikai tik ilgi, līdz mērce sāk burbuļot.

4

Iemaisa sakapātus zaļumus.

5

Var pasniegt ar makaroniem, spageti, rīsiem vai ņokiem (kā pagatavot itāliešu iecienītās kartupeļu klimpiņas, stāstījām šajā rakstā).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!