Foto: "Virtuve diviem"
Vienkāršs deserts ar bērnības garšu. Šo mannas pudiņu var pagatavot no produktiem, kuri atrodami teju katrā virtuvē. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gmanna1 ĒKsviests0.5 lpiens2 ĒKcukurs1 ola1 olas dzeltenums pēc garšasvanilīns vai vaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Samaisa mannu ar cukuru un vaniļu.

2

Pienu sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tievā strūkliņā pievieno un iemaisa mannas-cukura maisījumu. Savāra biezu mannas biezputru un nedaudz atdzesē.

3

Pa to laiku cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādiem. Formu ieziež ar sviestu.

4

Ar dakšiņu krūzē sakuļ olu un pievieno padzisušajai mannas biezputrai. Visu kārtīgi samaisa un lej formā. Virspusi pārziež ar olas dzeltenumu.

Foto: "Virtuve diviem"
5

Cep 25 minūtes vai līdz pudiņam izveidojusies zeltaina garoziņa.

Foto: "Virtuve diviem"
6

Atstāj atdzist vismaz uz pāris stundām, var arī uz visu nakti.

7

Pasniedz ar ogu ķīseli (recepti atradīsi, lūk, te).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!