7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
100 gmanna1 ĒKsviests0.5 lpiens2 ĒKcukurs1 ola1 olas dzeltenums pēc garšasvanilīns vai vaniļas cukurs
Pagatavošana
1
Samaisa mannu ar cukuru un vaniļu.
2
Pienu sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tievā strūkliņā pievieno un iemaisa mannas-cukura maisījumu. Savāra biezu mannas biezputru un nedaudz atdzesē.
3
Pa to laiku cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādiem. Formu ieziež ar sviestu.
4
Ar dakšiņu krūzē sakuļ olu un pievieno padzisušajai mannas biezputrai. Visu kārtīgi samaisa un lej formā. Virspusi pārziež ar olas dzeltenumu.
5
Cep 25 minūtes vai līdz pudiņam izveidojusies zeltaina garoziņa.
6
Atstāj atdzist vismaz uz pāris stundām, var arī uz visu nakti.
7
Pasniedz ar ogu ķīseli (recepti atradīsi, lūk, te).
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit