Foto: Kadrs no video

Šo salātu pagatavošanai tev būs nepieciešami vien pāris pavisam vienkārši produkti, bet rezultāts izdosies izcili gards. Lieliska recepte gan ikdienai, gan svētku galdam. Recepti iesaka "Youtube" kulinārijas kanāla recepšu autore Mila Griškeviča.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 sīpols2 saldskābi āboli4 vārītas olas2 burkāni200 gsiers pēc garšassāls un malti melnie pipari pēc garšasmajonēze melnās olīvas un zaļumi dekoram

Pagatavošana

1

Sīpolu nomizo, sasmalcina, liek bļodiņā, pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc 5 minūtēm ūdeni nolej, notecina lieko šķidrumu, saberot sīpolus caurdurī.

2

Sieru, olas, ābolus un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, katru sastāvdaļu liek atsevišķā trauciņā.

3

Lai āboli nekļūtu tumši, tos pārslaka ar citronu sulu un apmaisa.

4

Salātu kārtošanai izmanto kūkas formas noņemamo malu. To liek uz piemērota izmēra šķīvja.

5

Salātu sastāvdaļas liek kārtām. Vienmērīgā slānī izkārto pusi sīpolu, pārslaka ar majonēzi, tad liek pusi ābolu, izlīdzina un pārslaka ar majonēzi. Liek pusi olu, pārkaisa ar sāli, pārslaka ar majonēzi. Liek pusi burkānu, pārslaka ar majonēzi, pusi siera un atkal majonēzi.

6

Tad turpina likt nākamās salātu kārtas – sākot ar sīpoliem un beidzot ar sieru, līdz visas sastāvdaļas ir izmantotas.

7

Liek salātus ledusskapī uz stundu, tad izņem, uzmanīgi noņem formas malu.

8

Dekorē ar pētersīļu zaļumiem un olīvām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!