Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.
Atlaidinātas mīklas plāksnes liek uz plāts, viegli sadursta ar dakšu un cep gaiši brūnas aptuveni 8 minūtes. Tad izņem no krāsns un atdzesē.
Gatavo krēmu. Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Katliņā lej trīs glāzes piena, pievieno cukuru un karsē, ik pa laikam apmaisot.
Atlikušo pienu ar mikseri sakuļ ar olu dzeltenumiem, vaniļas cukuru un miltiem, līdz masa ir viendabīga, bez kunkuļiem.
*Vēl ātrākam rezultātam pildījumam var izmantot veikalos nopērkamo vaniļas pudiņa pulveri, ko atliks vien iemaisīt uzkarsētā pienā, pēc tam atdzesēt un sakult ar krēmsieru.
Kad piens uzkarsis, tajā ātri iemaisa olu dzeltenumu masu un, maisot karsē uz nelielas liesmas, līdz pudiņš sabiezē, piesargoties, lai tas nepiedeg. Katliņu noņem no plīts un masu atdzesē.
Krēmsieru liek bļodā un sakuļ ar mikseri. Krēmsieram pa daļām pievieno un iekuļ sagatavoto un atdzesēto pudiņa masu.
Formē kūkas. Krēmu biezā kārtā ziež starp katrām divām izceptajām mīklas plāksnēm, ar nazi vai kūkas lāpstiņu nolīdzinot malas.
Kūkas var baudīt uzreiz vai arī likt ledusskapī uz pāris stundām vai visu nakti. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!