Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lai gaļa būtu vieglāk sagriežama, to uz 30 minūtēm ievieto saldētavā, tad ar asu nazi sagriež plānās strēmelītēs.
Visas mērces sastāvdaļas liek aizvākojamā burkā un sakrata, līdz cukurs (cukuru var aizvietot ar medu, kļavu sīrupu vai cukura sīrupu) ir izkusis.
Pannu uzkarsē, lej tajā 1 ĒK eļļas, ber iekšā brokoļus un, strauji maisot, uz lielas liesmas cep 3-4 minūtes, tad noņem no pannas.
Pannā lej atlikušo 1 ĒK eļļas, liek pannā gaļu, cenšoties, lai gabaliņi uz pannas virsmas būtu izkārtoti vienā kārtā. Gaļas strēmelītes apcep 2 minūtes no katras puses.
Lej pannā mērci, apmaisa un karsē uz vidējas liesmas 3-4 minūtes, līdz mērce sabiezējusi.
Pievieno un iemaisa brokoļus. Ja šķiet, ka mērce ir pārāk bieza, var pievienot un iemaisīt vēl nedaudz karsta ūdens.
Bļodiņās liek rīsus vai nūdeles, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sezama sēkliņām un bauda.
Lai labi garšo!