Jolo virtuve - 226
Foto: Publicitātes foto

Gatavojot lašmaizītes, parasti izmantojam baltmaizi, dāsni pārziežot to ar sviestu. Lai brokastis būtu ne vien gardas, bet arī veselīgas, baltmaizi aizstāj ar šķiedrvielām bagāto graudu maizi, bet sviestu – ar minerālvielām un vitamīniem bagāto avokado. Recepti iesaka uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi".

15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 šķēlespilngraudu maize200 glaša vai foreles fileja1 gatavs avokado8 paipalu olas1 gurķis pēc garšassāls un malti melnie pipari dīgsti vai zaļumi dekoram

Pagatavošana

1

Sagriež plānās šķēlītēs zivi.

2

Notīra un ar dakšiņu samīca avokado, lai veidojas krēmīgs "avokado sviests" (tajā var palikt arī lielāki avokado gabali). Pievieno avokado masai nedaudz sāls.

3

Uzsmērē avokado masu uz maizītēm, liek virsū lasi un gurķi, pa virsu uzliekot sagrieztas vārītās paipalu olas (paipalu olas var aizstāt ar vistu olām).

4

Pārkaisa ar garšvielām, rotā ar zaļumiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!