Gatavojot lašmaizītes, parasti izmantojam baltmaizi, dāsni pārziežot to ar sviestu. Lai brokastis būtu ne vien gardas, bet arī veselīgas, baltmaizi aizstāj ar šķiedrvielām bagāto graudu maizi, bet sviestu – ar minerālvielām un vitamīniem bagāto avokado. Recepti iesaka uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi".
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 šķēlespilngraudu maize200 glaša vai foreles fileja1 gatavs avokado8 paipalu olas1 gurķis pēc garšassāls un malti melnie pipari dīgsti vai zaļumi dekoram
Pagatavošana
1
Sagriež plānās šķēlītēs zivi.
2
Notīra un ar dakšiņu samīca avokado, lai veidojas krēmīgs "avokado sviests" (tajā var palikt arī lielāki avokado gabali). Pievieno avokado masai nedaudz sāls.
3
Uzsmērē avokado masu uz maizītēm, liek virsū lasi un gurķi, pa virsu uzliekot sagrieztas vārītās paipalu olas (paipalu olas var aizstāt ar vistu olām).
4
Pārkaisa ar garšvielām, rotā ar zaļumiem un pasniedz.
Lai labi garšo!
Mātes dienas ēdieniVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasZivju un jūras produktu uzkodasKanapē un sviestmaizesAvokadoGurķiLasisMaizePaipalu olassalsDīgsti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit