Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lai iegūtu krēmsieru, paku trekna kefīra iepriekšējā dienā liek saldētavā. Par to, kā no kefīra pagatavot krēmsieru, stāstījām šajā rakstā. Gatavojot siera kūku, labāk saldēšanai izvēlēties pēc iespējas treknāku kefīru.
Gatavo kūku. Sakarsē krāsni līdz 185 grādiem. Cepampapīru saburza, lai to ir vieglāk ieklāt, un iztaisno, nedaudz iesmērē ar eļļu un ieklāj cepamajā formā (22 cm diametrā).
Sakuļ olas ar cukuru un šķipsnu sāls. Pievieno no kefīra pagatavoto krēmsieru, rīvētu citrona miziņu un iekuļ.
Pielej saldo krējumu, iesijā miltus ,visu vēlreiz sakuļ. Masai pēc konsistences jābūt mazliet biezākai nekā pankūku mīklai.
Mīklu lej formā. Liek krāsnī un cep 30-40 minūtes. Ir normāli, ka gatava kūka, to pakratot, trīc kā želeja.
Izņem kūku no krāsns, atdzesē, griež šķēlēs un bauda.
Lai labi garšo!