Jolo virtuve - 237
Foto: "Virtuve diviem"

"Šis ir tiešām labs variants sātīgām pusdienām, kas noteikti ies pie dūšas tiem, kam garšo griķi. Atliek tikai sagatavot tradicionālo kotlešu masu, pievienot tai vārītus griķus un sieru, savelt bumbiņas un šaut karstā cepeškrāsnī," tā pārbaudītu recepti iesaka kulinārija bloga "Virtuve diviem" autori.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
300 gmaltā gaļa1 sīpols1 ola2 ķiploka daiviņas pēc garšassāls un malti melnie pipari1 glāzevārīti griķi50 gsiers (labāk cietais), smalki sarīvēts MĒRCEI:3 sīpoli300 mlsaldais krējums

Pagatavošana

1

Malto gaļu samaisa ar sīki sagrieztiem sīpoliem un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Pievieno olu, sāli, piparus vai citas garšvielas pēc paša izvēles un kārtīgi samīca.

2

Sieru sarīvē uz rupjās rīves un pievieno gaļas masai. Iemīca masā vārītos griķus.

3

Ar ūdenī samitrinātām rokām veido apaļas bumbiņas.

4

Mērcei paredzētos sīpolus sagriež šķēlēs, liek veidnes apakšā. Virsū izkārto gaļas un griķu bumbiņas.

Foto: "Virtuve diviem"
5

Liek bumbiņas iepriekš līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī uz 30 minūtēm.

6

Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanas beigām uzlej saldo krējumu vai skābo krējumu, kas atšķaidīts ar nelielu daudzumu ūdens.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!