Dita Lase

"Bridžitas slavenā zupa filmā iekrāsojās zila no dzijas, ar ko viņa bija apsējusi puravus. Manējā savu krāsu ieguvusi no sarkanajiem kāpostiem," teic receptes autore, veģetārās skolas "Vegus" dibinātāja Dita Lase. Neskatoties uz neparasto krāsu, šī krēmzupa patiesībā ir ļoti garšīga. Pagatavo to un pārsteidz ģimeni!

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 ĒKsviests3 ķiploka daiviņas1 sīpols vai gabaliņš purava2 kartupeļi0.5 sarkanais kāposts100 mlsauss baltvīns1 ldārzeņu buljons pēc garšaszilais siers

Pagatavošana

1

Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un sasmalcina. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos. Kāpostu sagriež strēmelēs.

2

Katlā izkausē sviestu, liek cepties sīpolus un ķiplokus, apmaisot cep, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno kāpostus, kartupeļus, sāli, apmaisa un zem vāka sautē 10 minūtes.

3

Tad pielej vīnu un buljonu un uz nelielas liesmas sautē vēl 10 minūtes.

4

Pusi kāpostu izņem no katla. Atlikušo masu sablendē viendabīgā, krēmīgā konistencē.

5

Pasniedzot zupu dekorē ar kāpostu strēmelītēm un zilā siera drumstalām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!