Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagriež sīpolus 0,5-0,7 cm biezās šķēlēs (tā, lai veidojas apaļi gredzeni), katru šķēli sadala atsevišķos gredzenos.
Bļodā samaisa miltus ar sodu, sāli, paprikas pulveri.
Katru sīpola gredzenu apviļā sausajā miltu maisījumā un noliek uz šķīvja.
Miltu maisījumam pielej alu un samaisa līdz viendabīgai mīklas konsistencei.
Uzkarsē eļļu (šajā rakstā skaidrojām, kā mājas apstākļos noteikt, ka eļļa ir uzkarsēta līdz nepieciešamajai temperatūrai).
Ar dakšu vai standziņām katru sīpola gredzenu iemērc mīklas maisījumā un liek karstajā eļļā.
Fritē līdz zeltainai garoziņai. Saliek uz papīra dvieļiem notecināt lieko eļļu.
Pasniedz sīpolu gredzenus ar kādu gardu mērcīti. Te atradīsi 10 receptes vienkārši pagatavojamām uzkodu mērcēm.
Lai labi garšo!
Recepti piedāvā Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "AlkOutlet".