Svētku brīvdienas ir īstais laiks, ko pavadīt kopā ar ģimeni, sarīkojot nelielas svinības. Ja arī šobrīd iespējas doties pie dabas ir ierobežotas, vari sarīkot svētkus piemājas dārzā vai mājoklī un pagatavot ko gardu svētku galdam. "Rimi gardēde" Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs, piedāvājot savu versiju par pavasarīgi svaigiem kartupeļu salātiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Novāra kartupeļus sālsūdenī. Tikmēr sakapā gurķus, dilles un lokus.
Novāra paipalu oliņas, ieliek aukstā ūdenī uz 10 minūtēm. Noloba tās. 15 oliņas sagriež četrās daiviņās, 5 pārgriež uz pusēm.
Kartupeļus nokāš. Kad tie drusku atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.
Liek lielā bļodā, rūpīgi iemaisa dilles un lokus (mazliet pietaupot dekorēšanai), gurķus, majonēzi, krējumu, sinepes un mārrutkus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ļoti uzmanīgi iecilā salātos paipalu olu ceturtdaļas.
Pārliek salātus servējamā traukā un dekorē ar paipalu olu pusītēm, dillēm un lociņiem.
Lai labi garšo!