Jolo virtuve - 253
Foto: Publicitātes foto

Svētku brīvdienas ir īstais laiks, ko pavadīt kopā ar ģimeni, sarīkojot nelielas svinības. Ja arī šobrīd iespējas doties pie dabas ir ierobežotas, vari sarīkot svētkus piemājas dārzā vai mājoklī un pagatavot ko gardu svētku galdam. "Rimi gardēde" Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs, piedāvājot savu versiju par pavasarīgi svaigiem kartupeļu salātiem.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gmazi kartupelīši20 paipalu olas2 garie gurķi1 bunte diļļu1 bunte sīpolloku150 gmajonēze150 gskābs krējums2 ĒKsinepes2 ĒKmārrutki pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Novāra kartupeļus sālsūdenī. Tikmēr sakapā gurķus, dilles un lokus.

2

Novāra paipalu oliņas, ieliek aukstā ūdenī uz 10 minūtēm. Noloba tās. 15 oliņas sagriež četrās daiviņās, 5 pārgriež uz pusēm.

3

Kartupeļus nokāš. Kad tie drusku atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.

4

Liek lielā bļodā, rūpīgi iemaisa dilles un lokus (mazliet pietaupot dekorēšanai), gurķus, majonēzi, krējumu, sinepes un mārrutkus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ļoti uzmanīgi iecilā salātos paipalu olu ceturtdaļas.

5

Pārliek salātus servējamā traukā un dekorē ar paipalu olu pusītēm, dillēm un lociņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!