Kamēr vien ir rabarberu laiks, tie jāliek lietā dažādos garšīgos veidos, piemēram, kūkā. Un vēl labāk, ja ar kūku var mieloties bez sirdsapziņas pārmetumiem un kaitējuma slaidajai līnijai. Recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju tiem, kas apņēmušies ēst veselīgāk un vairāk nodarboties ar sportu, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvājam receptes ēdieniem ar jau aprēķinātu uzturvērtību.
Sastāvdaļas paredzētas 20 cm diametra kūkas formai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno biezpienu, olu, eļļu un samīca elastīgu mīklu, kuru liek uz ~20-30 minūtēm ledusskapī.
Mīklu izņem no ledusskapja un liek formā, veidojot sānu maliņas.
Gatavo pildījumu: olas un olu baltumu sakuļ ar saldinātāju un vaniļu. Pievieno biezpiena krēmu, smalki sagrieztus rabarberus un zemenes.
Formu liek iepriekš līdz 175 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep gatavu aptuveni 30-35 minūtes.
Kūku izņem no krāsns, atdzesē, griež šķēlēs un bauda.
Lai labi garšo!
Kūkas (100 g) uzturvērtība:
Olbaltumvielas – 8,8 g
Ogļhidrāti – 14,3 g
Tauki – 3,4 g
Kilokalorijas – 127
Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.