Vai ar vienu siļķi var pabarot visu ģimeni? Šī recepte pierāda, ka var. Ar dūmu aromātu pievilguši siļķes gabaliņi, kas iemaisīti vēsā rūgušpienā ar skābā krējuma aizdaru. Pilnai laimei klāt kūpošs, miltains kartupelis un kāda marinēta sīpola ripiņa vai mazsālīta gurķa šķēle. Ēd gardu muti! Recepti piedāvā "Etniskās kultūras centrs "Suiti"".
30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 sālīta siļķe500 mlrūgušpiens150 gskābs krējums vārīti kartupeļi pasniegšanai

Pagatavošana

1

Veselu, neizķidātu sālītu siļķi ietin slapjā papīrā, var arī avīzē. Liek uz oglēm un, apgrozot no abām pusēm, kārtīgi apcep brūnu, pat nedaudz apdegušu. Noņem papīru, kurš jau pārvērties oglē. Liek veselu uz šķīvja galdā.

2

Lupina nost asakas un drupina šķīvī rūgušpienā, kas sajaukts ar krējumu. Piekož nomizotus, ar mizu vārītus veselus kartupeļus.

3

Šajā "kompānijā" lieliski iederēsies arī marinēti sīpoli vai mazsālīti gurķi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!