Jolo virtuve - 334
Foto: "Čība gatavo"

"Šis ir kaut kas ļoti gards un ļoti biezpienīgs. Ņammm...," pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta "Čība gatavo" autore Sanda Seļezņova.

50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

180 gbiezpiens100 gcukurs pēc garšasvaniļas cukurs vai ekstrakts TKsāls50 mleļļa100 mlpiens250 gmilti1 TKcepamais pulveris200 gbiezpiens2 ĒKcukurs1.5 ĒKciete

Pagatavošana

1

Biezpienam pievieno cukuru, vaniļu, sāli un ar dakšiņu visu rūpīgi saspaida. Pievieno eļļu un samaisa viendabīgā masā, pielej pienu un atkal samaisa. Biezpiena masā ieber izsijātus miltus un rūpīgi izmīca, līdz mīkla ir viendabīga un vijīga.

2

Gatavo pildījumu. Biezpienam pievieno cukuru un kartupeļu cieti, samīca līdz viendabīgai masai.

3

No mīklas veido 60–65 g bumbiņas, katru bumbiņu izrullē garenā taisnstūrī, vienā malā liek ēdamkaroti pildījuma, mīklu sarullē.

Foto: "Čība gatavo"
4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cep rausīšus 25–30 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!