Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gurķus un redīsus sarīvē uz dārzeņu rīves katliņā, kurā tiks gatavota aukstā zupa.
Virtuves kombainā sakapā avokado, zaļumus, ķiplokus, sīpolus kopā ar citronu sulu (masa izskatās pēc gvakamoles), liek katlā pie rīvētiem dārzeņiem.
Pievieno sāli, piparus un kefīru.
Zupas biezumu kontrolē ar ūdeni, ja zupa šķiet pārāk bieza, to var atšķaidīt ar dzeramo ūdeni vai vārītu un atdzesētu ūdeni.
Visu sajauc un pagaršo, vai pietiek garšvielu. Ja nē, piekoriģē pēc garšas un liek ledusskapī atdzist.
Kamēr zupa ledusskapī, sagatavo garneles (svaigas vai saldētas). Tās vāra vai pāris minūtes apcep, iepriekš attīrot no čaulām.
Vārītas paipalu oliņas pārgriež uz pusēm.
Lej auksto zupu bļodās, rotā ar garnelēm, paipalu olu pusītēm, zaļumiem un ēd nost!
Lai labi garšo!