Jolo virtuve - 345
Svaigas vēsmas auksto zupu modē. Kraukšķīgi gurķi un redīsi, krēmīgi avokado gabaliņi, aromātiski dārza zaļumi un kāda ķiploka daiviņa pikantumam – visi šie labumi kombinācijā ar kefīru veido lielisku garšu saspēli. Pilnai laimei – zupu pasniedz ar vārītām vai apceptām garnelēm un paipalu olu pusītēm. Recepti iesaka mūsu lasītāja Oļesja Gabora.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lsalātu kefīrs "Baltais"3 avokado, nogatavināti300 ggurķi200 gredīsi2 sarkanie sīpoli3 ķiploka daiviņas1 citrons, izspiesta sula pēc garšaszaļumi10 vārītas paipalu olas300 garneles pasniegšanai

Pagatavošana

1

Gurķus un redīsus sarīvē uz dārzeņu rīves katliņā, kurā tiks gatavota aukstā zupa.

2

Virtuves kombainā sakapā avokado, zaļumus, ķiplokus, sīpolus kopā ar citronu sulu (masa izskatās pēc gvakamoles), liek katlā pie rīvētiem dārzeņiem.

3

Pievieno sāli, piparus un kefīru.

4

Zupas biezumu kontrolē ar ūdeni, ja zupa šķiet pārāk bieza, to var atšķaidīt ar dzeramo ūdeni vai vārītu un atdzesētu ūdeni.

5

Visu sajauc un pagaršo, vai pietiek garšvielu. Ja nē, piekoriģē pēc garšas un liek ledusskapī atdzist.

6

Kamēr zupa ledusskapī, sagatavo garneles (svaigas vai saldētas). Tās vāra vai pāris minūtes apcep, iepriekš attīrot no čaulām.

7

Vārītas paipalu oliņas pārgriež uz pusēm.

8

Lej auksto zupu bļodās, rotā ar garnelēm, paipalu olu pusītēm, zaļumiem un ēd nost!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!