Viktorija Kožemjakina
Franču grauzdiņi ir klasisks, taču nedaudz piemirsts brokastu ēdiens, kam ir izcila garša un laba uzturvērtība. Lai iepriecinātu mazos ēdājus, grauzdiņus var sagriezt nūjiņu formā. Rotāti ar svaigām ogām un garšīgu mērcīti, grauzdiņi kārajās mutēs pazudīs dažu minūšu laikā! Recepti iesaka uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Šādi gatavot var jebkura tipa baltmaizi, bet vislabāk izmantot pilngraudu kviešu vai kliju maizi, vai maizi ar sēklām, iesaka Jansone.

10Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 šķēlesbaltmaize2 gab.olas1 glāzepiens1 TKcukurs0.5 TKsāls0.5 TKkanēlis0.25 TKmuskatrieksts rapšu eļļa cepšanai150 grikotas siers1 ĒKvijīgs medus vai kļavu sīrups svaigas ogas pasniegšanai

Pagatavošana

1

Lielā traukā sajauc olas, pienu, cukuru, sāli, kanēli un muskatriekstu.

2

Maizi sagriež nūjiņās.

3

Sakarsē pannu, iesmērē to ar eļļu.

4

Kamēr panna uzkarst, apmērcē maizi olu un piena maisījumā no abām pusēm (neatstāj maizi šķidrumā, tā var ātri izjukt) un cep apmēram minūti no katrās puses, līdz maize ir zeltaina.

5

Mērcei sajauc rikotas sieru ar medu vai sīrupu.

Bauda siltus ar mērci un svaigām ogām. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!