Šādi gatavot var jebkura tipa baltmaizi, bet vislabāk izmantot pilngraudu kviešu vai kliju maizi, vai maizi ar sēklām, iesaka Jansone.
10Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
8 šķēlesbaltmaize2 gab.olas1 glāzepiens1 TKcukurs0.5 TKsāls0.5 TKkanēlis0.25 TKmuskatrieksts rapšu eļļa cepšanai150 grikotas siers1 ĒKvijīgs medus vai kļavu sīrups svaigas ogas pasniegšanai
Pagatavošana
1
Lielā traukā sajauc olas, pienu, cukuru, sāli, kanēli un muskatriekstu.
2
Maizi sagriež nūjiņās.
3
Sakarsē pannu, iesmērē to ar eļļu.
4
Kamēr panna uzkarst, apmērcē maizi olu un piena maisījumā no abām pusēm (neatstāj maizi šķidrumā, tā var ātri izjukt) un cep apmēram minūti no katrās puses, līdz maize ir zeltaina.
5
Mērcei sajauc rikotas sieru ar medu vai sīrupu.
Bauda siltus ar mērci un svaigām ogām. Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit