Foto: Vida Press
Salāti, kas piemēroti reizēm, kad gribas ko vieglu un svaigu, bet reizē ar nedaudz asumiņu. Konkrētajā receptē izmantotas svaigās kukurūzas vālīte, bet tās var aizstāt arī ar konservēto kukurūzu no bundžām.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 gab.vistas fileja2 gab.kukurūzas vālītes300 gtomāti lapu salāti30 gmaurlociņi MĒRCEI:30 mlbaltvīna etiķis10 mlangļu sinepes50 mlolīveļļa1 ĒKkapāts baziliks

Pagatavošana

1

Vistas filejas gareniski pārgriež uz pusēm. Pārziež ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas.

2

Uzkarsē grilpannu un apcep gaļu no visām pusēm. Gatavo gaļu nedaudz atpūtina un tad sagriež strēmelēs vai kubiņos.

3

Kukurūzas vālītes liek sakarsētā grilpannā un cep no visām pusēm, līdz kukurūza mīksta. Kukurūzas graudus nolupina no vālītēm.

4

Kārto šķīvjos salātus – salātlapas, sagrieztus tomātus, gaļu un kukurūzu. Pārkaisa ar lociņiem.

5

Gatavo mērci. Samaisa etiķi un sinepes. Nepārtraukti maisot, pielej eļļu. Iejauc arī sakapāto baziliku.

6

Mērci pārlej sagatavotajiem salātiem un visu samaisa.
::!recepte::

7

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!