Sastāvdaļas
Pagatavošana
Salātu pagatavošanu sāk ar garnīru – uzvāra ūdeni un pārlej to bļodā iebērtam kuskusam tā, lai tas pilnībā nosedzas ar šķidrumu, pievieno citronu sulu un olīveļļu un pārsedz ar dvieli vai kādu citu trauku un ļauj tam uzbriest.
Pa to laiku izņem kaltētos tomātus no burkas, liek sietā un notecina visu eļļu.
Pusi tomātu sagriež lielākos gabalos un noliek malā, savukārt otru pusi sablendē ar visu notecināto eļļu, tā lai veidojas viendabīga masa. Gatavajā masā iemaisa kaltēto raudeni.
Kad kuskuss uzbriedis, to uzirdina ar dakšu un iemaisa 4 – 5 ēdamkarotes sablendētās tomātu masas (pārpalikušo masas daļu var izmantot citreiz un pievienot arī citām maltītēm), un pievieno smalcinātus garšaugus – piparmētru, koriandru un pētersīļus.
Noslēgumā masai pievieno iepriekš sagrieztos tomātus, olīvas un drupinātu fetas sieru.
Viegli samaisa, pagaršo un pēc vajadzības pievieno sāli un piparus.
Lai labi garšo!