ābolu biezenis, biezenis Foto: Vitas virtuve
Foto: DELFI
Ābolu laikā var gatavot ne tikai kārdinošas plātsmaizes, kūkas, karstmaizītes vai uzpūteni, bet galdā var celt arī bērnības kārumu – ābolu biezeni, kas būs lieliska piedeva ēdieniem, piemēram, pankūkām.
40Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 gšķēlēs sagriezti āboli100 gcukurs500 mlūdens2 gab.kanēļa standziņas

Pagatavošana

1

Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Liek katlā, pārlej ar ūdeni.

2

Sautē, līdz āboli paliek mīksti, bet ne pilnībā izšķīduši. Pievieno cukuru un kanēļa standziņas. Vāra aptuveni 10 minūtes, lai āboli izšķīst. Ik pa laikam apmaisa, lai biezenis nepiedeg.

3

Biezeni pilda sterilās burkās vai citos traukos. Uzglabā ledusskapī.

Biezenis lieliski garšos kopā ne tikai ar pankūkām un kraukšķīgām karstmaizītēm, bet arī uz mīkstas baltmaizes.

"Tasty" padoms: biezenis ik pa laikam vārīšanās laikā jāapmaisa, lai tas nepiedegtu!

"Tasty" padoms: ja nav vēlmes iegūt biezeni ar ābolu gabaliņiem, tad to var sablendēt. Svarīgi – pirms blendēšanas kanēļa standziņas jāizņem laukā no biezeņa.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!