40Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
800 gšķēlēs sagriezti āboli100 gcukurs500 mlūdens2 gab.kanēļa standziņas
Pagatavošana
1
Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Liek katlā, pārlej ar ūdeni.
2
Sautē, līdz āboli paliek mīksti, bet ne pilnībā izšķīduši. Pievieno cukuru un kanēļa standziņas. Vāra aptuveni 10 minūtes, lai āboli izšķīst. Ik pa laikam apmaisa, lai biezenis nepiedeg.
3
Biezeni pilda sterilās burkās vai citos traukos. Uzglabā ledusskapī.
Biezenis lieliski garšos kopā ne tikai ar pankūkām un kraukšķīgām karstmaizītēm, bet arī uz mīkstas baltmaizes.
"Tasty" padoms: biezenis ik pa laikam vārīšanās laikā jāapmaisa, lai tas nepiedegtu!
"Tasty" padoms: ja nav vēlmes iegūt biezeni ar ābolu gabaliņiem, tad to var sablendēt. Svarīgi – pirms blendēšanas kanēļa standziņas jāizņem laukā no biezeņa.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit