60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
100 gsviests4 gab.olas0.5 glāzecukurs200 gmilti1 glāzeūdens
Pagatavošana
1
Uz gāzes plīts bļodiņā izkausē sviestu.
2
Pievieno cukuru un kārtīgi izmaisi.
3
Tad pievieno olas (gan baltumu, gan dzeltenumu), atkal izmaisi.
4
Pēdējos pievieno miltus un ūdeni. "Uz aci" skaties miltu un ūdens attiecību.
5
Visu izmaisi, līdz izveidojas vijīga mīklas masa (līdzīgi kā pankūkām).
6
Masu ar lielo karoti klāj vafeļu pannā. (Neizmantoju visu pannas plakni, bet lieku 3 ēdamkarotes mīklas).
7
Kad vafele izcepusies, to karstu rullē trubiņā. Ja nokavēsi īsto rullēšanas brīdi, tad salocīt nebūs iespējams un tā lūzīs.
Ja mīkla būs par biezu, tad vafeles būs grūti salocīt.
Lai labi garšo!
Ēdieni bērniemĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiCepšanaPasniegt atdzesētuCukursMiltiOlasSviestsŪdensVafelesviegliNašķisKo pagatavot ballīteiVafeles padomju laika vafeļu pannā
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit