Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo rauga mīklu.
Uzsildi pienu.
Izkausē tajā sviestu.
Pievieno pienam ar sviestu pavisam nedaudz cukura un sāls.
Raugam no paciņas pieliec cukuru, raugs izkusīs.
Liec raugu klāt pienam, izmaisi.
Pievieno krējumu.
Ber klāt miltus, kas izsijāti caur sietiņu.
Mīci, kamēr mīkla nelīp pie rokām.
Apkaisi mīklu ar miltiem, apklāj ar dvielīti un atstāj to istabas temperatūrā, līdz mīkla saceļas.
Kad rauga mīkla gatava, to izrullē diezgan plānu (bet ne caurspīdīgu).
No mīklas izveido apaļas pankūciņas.
Gatavo masu pildījumam.
Samal cūkgaļu gaļas mašīnā. Gaļai pievieno olu, sakapātu sīpolu, krējumu, sāli un piparus. Visu kārtīgi izmaisi, lai masa ir "čagana".
Mīklas vidū liec nelielu gaļas bumbiņu un aizloki ciet malas. Vidū paliks pavisam neliels caurumiņš.
Sakarsē pannu un olīveļļā apcep belašus no abām pusēm.
Pēc tam uzliec pannai vāku, lai belaši izsildās no iekšpuses.
Gatavos belašus pirms pasniegšanas vari papildināt ar brūkleņu zapti.
Lai labi garšo!