belaši
Foto: Shutterstock
Kad vecmāmiņa uztaisa savulaik daudz apspriestos belašus, mūsu mājās tā ir īpaša ēdienreize. Izdodas tematiskā ballīte. Belaši atgādina mūsu bērnību, un, kas vēl svarīgāk – tos gatavojusi mīļā ome. Tad mēs izbaudām visu procesu, sēžamies pie kopīga galda, uzspēlējam akordeonu, piemeklējam pat tā laika traukus, kas radītu nostaļģisku noskaņu.
75Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
MĪKLAI:0.5 gab.raugs paciņā3 glāzesmilti0.5 lpiens2 ĒKskābais krējums100 gsviests1 ĒKcukurs šķipsnasāls PILDĪJUMAM:1 kgcūkgaļa1 gab.sīpols1 gab.ola1 ĒKskābais krējums pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Pagatavo rauga mīklu.

2

Uzsildi pienu.

3

Izkausē tajā sviestu.

4

Pievieno pienam ar sviestu pavisam nedaudz cukura un sāls.

5

Raugam no paciņas pieliec cukuru, raugs izkusīs.

6

Liec raugu klāt pienam, izmaisi.

7

Pievieno krējumu.

8

Ber klāt miltus, kas izsijāti caur sietiņu.

9

Mīci, kamēr mīkla nelīp pie rokām.

10

Apkaisi mīklu ar miltiem, apklāj ar dvielīti un atstāj to istabas temperatūrā, līdz mīkla saceļas.

11

Kad rauga mīkla gatava, to izrullē diezgan plānu (bet ne caurspīdīgu).

12

No mīklas izveido apaļas pankūciņas.

13

Gatavo masu pildījumam.

14

Samal cūkgaļu gaļas mašīnā. Gaļai pievieno olu, sakapātu sīpolu, krējumu, sāli un piparus. Visu kārtīgi izmaisi, lai masa ir "čagana".

15

Mīklas vidū liec nelielu gaļas bumbiņu un aizloki ciet malas. Vidū paliks pavisam neliels caurumiņš.

16

Sakarsē pannu un olīveļļā apcep belašus no abām pusēm.

17

Pēc tam uzliec pannai vāku, lai belaši izsildās no iekšpuses.

18

Gatavos belašus pirms pasniegšanas vari papildināt ar brūkleņu zapti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!