Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo kūkas pamatni. Katliņā sajauc cukuru, olu, medu, sāli. Maisi līdz viendabīgai masai.
Pievieno sviestu.
Katliņu liec uz vidējas uguns.
Maisījumu vāri, nepārtraukti maisot.
Noņem no uguns, pievieno sodu un samaisi. Masai vajadzētu palielināties.
Pagaidi, lai maisījums atdziest līdz istabas temperatūrai.
Tad pievieno pusi izsijāto miltu un samaisi līdz viendabīgai masai.
Atlikušo miltu daļu liec uz darba virsmas.
Ar rokām mīci mīklu.
Aptin to ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz 2 stundām.
Izņem mīklu no ledusskapja.
Sadali to 2 daļās un sarullē 3-4 milimetrus biezos slāņos.
Mīklu notīri no miltiem. Liec to uz trafareta un izgriez vēlamo burtu vai numuru.
Noņem trafaretu un lieko mīklu.
Saspaidi mīklu ar dakšiņu, lai cepšanas laikā mīkla neveido burbuļus.
Liec mīklu uz teflona pannas cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 170 grādu temperatūrai.
Kad pamatne gatava, atstāj to atdzist.
Gatavo krēmu. Uzkarsē saldo krējumu, bet nevāri.
Šokolādi pārlej ar karstu saldo krējumu, kārtīgi samaisi un sakul ar blenderi.
Šokolādes masu pārklāj ar pārtikas plēvi un nostādini aukstumā 8 stundas.
Pēc tam krēmsieru ar mikseri sakul, lai tas kļūst viendabīgs. Pielej šokolādes masu un sakul lielā ātrumā.
Ievieto krēmu konditorejas maisiņā ar caurules uzgali.
Gatavo ievārījumu. Sajauc cukuru ar cieti, un pievieno aukstu biezeni.
Maisi līdz viendabīgai masai.
Novieto trauku uz vidējas uguns. Nepārtraukti maisot, vāri 1-2 minūtes.
Ļauj ievārījumam atdzist. Pēc tam liec to konditorejas maisiņā.
Veido kūku. Uz pirmā kūkas slāņa izklāj krēma pilienus vai kupolus.
Liec ievārījumu uz krēma.
Uzmanīgi liec virsū kūkas otru slāni, uz tā izklāj krēmu.
Dekorē ar ziediem, bezē, zefīriem.
Lai labi garšo!