Ogu mērce
Foto: Privātais arhīvs
Ja tev saldētavā glabājas kāds maisiņš ar ogām no sava dārza vai arī veikala, uzvāri ogu mērci, kas bagātinās pankūkas, brokastu putru, saldējumu un kūkas. Tā ir nevis zapte, bet izteiksmīga ķiršu mērce, kuras recepti iesaka gardēde Elīna Krišjāne-Gustsone.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gsvaigi vai saldēti ķirši bez kauliņiem5 ĒKbrūnais cukurs2 gab.kanēļa standziņas1 gab.anīsa zvaigznīte1 ĒKkukurūzas milti2 gab.citrona šķēles auksts ūdens

Pagatavošana

1

Katliņā liec ķiršus, cukuru, citrona šķēlītes, anīsa zvaigznīti un kanēli.

2

Vāri uz vidējas uguns apmēram 30 minūtes.

3

Pēc norādītā laika uzgriez maksimālo karstumu.

4

Krūzē ieber kukurūzas miltus, pievieno mazliet auksta ūdens un maisi, līdz kukurūzas milti izšķīduši un nav kunkuļu.

5

Miltu masu, strauji maisot, pievieno ogām. Masa sabiezēs.

6

Pēc gatavošanas atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!