180Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
Māksla gatavot mājās1 gab.sviesta ķirbis3 ĒKeļļa1 ĒKķiploku granulas0.5 TKmalta sarkanā paprika1 šķipsnamalti melnie pipari pēc garšassāls, pētersīļi
Pagatavošana
1
Ķirbi sagriež pirksta izmēra salmiņos.
2
Iemērc ūdenī un atstājiet vismaz uz 30 minūtēm, bet vēl labāk – uz visu nakti. Tas likvidēs daļu cietes un ķirbju “kartupelīši” būs kraukšķīgāki.
3
Izņemot no ūdens, ļoti rūpīgi nosusina.
4
Pārslaka ar eļļu, pieber garšvielas, izkārto uz cepšanas plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
5
Uz 25 minūtēm ievieto cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 C grādiem.
6
Palielina karstumu līdz 210 C grādiem un cep vēl 2-4 minūtes, lai skaisti apgrauzdētos.
Pasniedzot ēdienu, apbārsta ar sāli un pētersīļiem.
Bauda ar iecienītāko mērci, piemēram jogurta – citronu un medus vai sinepju – majonēzes.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit