Svetlanas cepumi
Foto: Privātais arhīvs
Sātīgi un bagātīgi, ar vārīto iebiezināto pienu un šokolādi. Pavisam īsti. Bērnības iemīļoto kārumu vari pavisam viegli pagatavot mājās. Recepti savā "Facebook" kontā "Anna's Sweet Cakery" iesaka tās autore Anna Škaravecka.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.bundža vārītā iebiezinātā piena šokolāde glazūrai MĪKLAI:150 gmandeļu rieksti150 gmilti115 gsviests90 gcukurs1 gab.ola

Pagatavošana

1

Sviestam un olai jābūt istabas temperatūrā.

2

Sablendē mandeles miltos un samaisi kopā ar miltiem.

3

Sviestu saputo, pievieno cukuru un uzputo, pievieno olu un uzputo.

4

Iemaisi miltus.

5

Atpūtini mīklu 10 minūtes un tad liec starp diviem cepampapīriem, lai izrullētu attiecīgo mīklas biezumu.

6

Kad mīkla izrullēta, ieliec saldētavā, lai tā sacietē un var viegli izspiest aplīšus.

7

Cep 180 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī 10–15 minūtes.

8

Cepumiņi cepas ātri, virspuse paliek diezgan gaiša, tāpēc pievērs uzmanību apakšpusei.

9

Cepumus atdzesē.

10

Uzspied cepumiem vārīto iebiezināto pienu un liec saldētavā.

11

Izkausē šokolādi ūdens peldē un ar karotīti pārklāj cepumu.

12

Liec ledusskapī, lai šokolāde sacietē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!