Kēksiņi
Foto: Privātais arhīvs
Ja mājās vēl palikušas piparkūkas, lūk, ideja, kā tās likt lietā. Šo kēksiņu gardais noslēpums ir krēmā, kas veidots no piparkūkām, krēmsiera, saldā krējuma un pūdercukura. Kēksiņu labo garšu veido arī žāvētās dzērvenes un mandeles, kuru garšu nianses draudzīgi saspēlējas. Recepti iesaka ēdienu bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone.
50Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
KĒKSIŅIEM:120 gsviests120 gbrūnais cukurs1 TKvaniļas cukurs3 gab.lauku olas180 gkviešu milti0.5 TKcepamais pulveris3 ĒKžāvētas dzērvenes3 ĒKsakapātas mandeles KRĒMAM:100 gpūdercukurs320 gsvaigais krēmsiers150 gsaldais krējums16 gab.piparkūkas

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

2

Sviestu izkausē.

3

Ar putojamo slotiņu sakul olas ar cukuru, lēnām iemaisi sviestu.

4

Samaisi miltus ar cepamo pulveri, dzērvenēm, mandelēm un iemaisi mīklā.

5

Liec mīklu kēksiņu formās un cep 18–20 minūtes.

6

Tikmēr gatavo krēmu. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru, pamazām pievieno saldo krējumu, saputo visu stingrā krēma masā.

7

Piparkūkas sasmalcini blenderī un iemaisi masā.

8

Pildi krēmu konditorejas maisiņā.

9

Kēksiņus atdzesē.

10

Spied virsū krēmu, dekorē ar piparkūku drupačām, šokolādi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!