Kēkss ar dzērvenēm
Foto: Privātais arhīvs
Lieliska ideja brīvdienām – saldais kēkss, kura garšas noslēpums slēpjas meža veltēs dzērvenēs, kas pacietīgi gaida ledusskapī! Garšos gan lielajiem, gan mazajiem. Recepti iesaka gardēdis Guntars Ozols.
75Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
KĒKSAM:115 gmīksts sviests200 gcukurs3 gab.olas125 ggrieķu jogurts bez piedevām280 gmilti2 TKcepamais pulveris1 TKvaniļas cukurs0.5 TKsāls250 gdzērvenes GLAZŪRAI:1 gab.olas baltums200 gpūdercukurs1 TKcitrona sula

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

2

Ar cepampapīru izklāj kēksa formu.

3

Puto sviestu ar cukuru, līdz tas kļūst gaisīgs.

4

Pa vienai pievieno olas, turpinot putot.

5

Pievieno grieķu jogurtu un atkal puto masu.

6

Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru.

7

Sausās sastāvdaļas pievieno jogurta masai un kārtīgi izmaisi.

8

Cepamajā formā ielej trešdaļu mīklas.

9

Vienmērīgi ieklāj pusi no sastampātajām dzērvenēm, ieturot centimetru lielu distanci no formas malām.

10

Pāri lej otro trešdaļu mīklas un tai pāri – atlikušās dzērvenes.

11

Pārlej pāri palikušo mīklu.

12

Liec cepties 50–60 minūtes, līdz kēkss kļūst zeltains.

13

Gatavo glazūru. Pūdercukuru sajauc ar olas baltumu un citrona sulu, maisi, līdz masa kļūst vienmērīga.

14

Glazūru lej pāri atdzisušajam kēksam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!