Krēms ar ķīseli
Foto: Privātais arhīvs
Domas aizklīst bērnībā, kad citiem ģimenē, citiem bērnudārzā krēmu ar ķīseli pasniedza kā lielāko kārumu. To gatavojot, iespējams, nevarēsi pat sagaidīt brīdi, kad varēsi to baudīt – tik gards tas ir. Maigs, ziemīgs krēms ar mandarīniem kā reiz piemērots šajā sniegotajā laikā.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
300 mlmandarīnu sula500 mlsaldais krējums4 TKželatīns24 TKauksts ūdens120 gcukurs1 TKvaniļas cukurs200 gķirši50 gcukurs1 lūdens1 ĒKkartupeļu ciete

Pagatavošana

1

Želatīnu aplej ar 24 tējkarotēm auksta ūdens un uzbriedini.

2

Mandarīnu sulu sajauc ar 80 gramiem cukura un uzkarsē.

3

Mazliet padzisušai sulai pievieno želatīnu, maisi un atdzesē.

4

Sula dzišanas laikā jāmaisa ik pa brīdim, lai želatīns kārtīgi izšķīst.

5

Saputo saldo krējumu ar 40 gramiem cukura un vaniļas cukuru.

6

Saldajam krējumam pielej atdzisušo sulu, samaisi.

7

Lej traukā un liec ledusskapī, lai sastingst.

8

Tikmēr vāri ķīseli. Ūdenī ieber ogas, pieliec cukuru un uzvāri.

9

Pieliec kartupeļu cieti, kas iepriekš iejaukta aukstā ūdenī.

10

Kad ķīselis uzvārījies, ņem nost no plīts un atdzesē.

11

Baudi krēmu ar ķīseli.

Lai labi garšo!

Recepti iesaka mūsu lasītāja Ingūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!