Sastāvdaļas
Pagatavošana
Verdošā ūdenī liek paipalu olas, vāra pusotru minūti, tad nekavējoties iegremdē aukstā ūdenī – lai pārtrauktu karsēšanu.
Atdzesētās olas uzmanīgi noloba.
Kupātus izspiež no ādas, liek bļodā, pievieno kapātus zaļumus un vienu olu. Visu samīca, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Gaļas masu sadala 8 vienādās daļās.
Atsevišķos, lēzenos šķīvjos ber miltus un rīvmaizi. Panēšanai paredzētās olas sakuļ.
Sagatavoto gaļas masu ņem pa vienai porcijai, plaukstā saplacina, vidū liek paipalas olu, aizlipina un uzmanīgi saveļ apaļu lodi.
Gatavās gaļas lodes vispirms apviļā miltos, tad olā, procesu noslēdz, apviļājot rīvmaizē.
Sagatavotās bumbas liek ļoti karstā eļļā un cep, līdz no visām pusēm apbrūnējušas. Protams, visskaistāk izdosies, ja izmantosi taukvāres katlu jeb friteri, taču arī cept var arī dziļā pannā, lielā eļļas daudzumā.
Gatavās gaļas bumbas liek šķīvī, kas izklāts ar salveti vai papīra dvieli – tas uzsūks liekās taukvielas.
Var baudīt gan aukstas, gan karstas. Pasniedz kopā ar krējuma un majonēzes mērci, kurā iemaisīts nedaudz sinepju. Lai labi garšo!