zemeņu kūka
Foto: Privātais arhīvs
Nav vairs ilgi jāgaida līdz brīdim, kad varēs iebrist zemeņu vagā un baudīt sulīgās un saldās odziņas. Lai radītu vasarīgu sajūtu jau tagad, pagatavo vieglu un gaisīgu biezpiena-krēmsiera kūku, kuras izskata un garšas īpašais akcents ir zemenes. Recepti iesaka gardēde, "Instagram" konta "ms.svece" autore Nora Svece.
135Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
5 gab.zemenes dekorēšanai PILDĪJUMAM:360 gvājpiena biezpiens200 gvieglais krēmsiers250 gauzu deserts ar vaniļas garšu "Nemoloko"7 gab.zemenes2 ĒKželatīns PAMATNEI:170 gcepumi bez cukura50 gizkausēts sviests

Pagatavošana

1

Blenderī sasmalcini cepumus, pievieno kausētu sviestu un samal viendabīgā masā.

2

Kūkas veidnē ieklāj cepampapīru. Uz tā liec cepumu pamatni, izlīdzini un ar glāzes apakšu nospied, lai tā ir gluda.⁣⁣

3

Viendabīgā masā sablendē pārējās sastāvdaļas, izņemot želatīnu.

4

Atsevišķā metāla bļodiņā vai katliņā liec dažas karotes gatavās masas, pievieno želatīnu, kārtīgi sajauc un ļauj uzbriest dažas minūtes.

5

Ūdens peldē vai uz ļoti mazas liesmas atlaidini želatīnu, bet nevāri, tikai sasildi, lai želatīns izšķīst.

6

Pielej to pārējai masai un rūpīgi samaisi.

7

Lej kūkas veidnē.

8

Turi kūku ledusskapī vismaz divas stundas.

9

Kad kūka sastingusi, dekorē ar zemenēm.

Kūkas diametrs ir 20 centimetri.

Kūkai var pievienot papildu saldinātājus. Tāpēc – pirms lej kūkas masu veidnē, noteikti pagaršo, vai tevi apmierina tās saldums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!