Kūka
Foto: Privātais arhīvs
Nav nemaz jāgaida līdz brīvdienām, ja sakārojas kāds gardums un gribas pagatavot kūku mājinieku iepriecināšanai. Ja mājās nav cepeškrāsns, izmēģini šo kūku, kas būs kārdinošs baudījums tās ēdājiem. Siera kūka ar bagātīgu krēma kārtu, ko veido krēmsiers un putukrējums, savukārt kivi, ar ko rotāta kūka, piešķir spirdzinošu akcentu. Kūkas pagatavošana prasīs mazliet laika, bet rezultāts būs vienreizīgs un tā vērts. Recepti iesaka gardēde Madara Linde.
240Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
PAMATNEI:200 gcepumi100 gsviests KRĒMAM:400 gkrēmsiers350 gsaldais krējums150 gpūdercukurs1 gab.paciņa vaniļas cukura1 gab.citrona sula10 gželatīns VIRSKĀRTAI:1 kgkivi200 gpūdercukurs20 gželatīns

Pagatavošana

1

Blenderī sasmalcini cepumus sīkās drumstalās. Pievieno izkausētu sviestu un samaisi viendabīgā masā.

2

Sagatavo apaļu cepamo veidni 24 centimetru diametrā. Ieklāj tajā cepamo papīru.

3

Veidnē liec kūkas pamatni no sagatavotās cepumu masas un nedaudz piespied.

4

Liec pamatni ledusskapī 20 minūtes.

5

Putukrējumam pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru, sakul līdz stingrai konsistencei.

6

Uzbriedini 10 gramus želatīna, kā norādīts uz iepakojuma.

7

Krēmsieram pievieno citrona sulu, uzbriedinātu želatīnu un labi samaisi.

8

Krēmsieram pievieno sakulto putukrējumu un uzmanīgi samaisi.

9

Masu kārto uz cepumu pamatnes.

10

Ņem nelielu bļodiņu, ietin tās apakšu un malas pārtikas plēvē un iespied "akaci" krēma kārtas centrā, tādējādi izveidojot vietu kivi kārtai.

11

Divas stundas turi kūku ledusskapī.

12

Pēc divām stundām uzmanīgi noņem bļodiņu un plēvi.

13

Nomizo kivi un sablendē, pievienojot pūdercukuru.

14

Uzbriedini 20 gramus želatīna, kā norādīts uz iepakojuma, un pievieno kivi masai.

15

Samaisi un tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.

16

Uzmanīgi lej zaļo masu krēma "akacī", nolīdzini un liec ledusskapī sastingt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!