Ciemojoties viesu mājā "Garīkas", namatēvs cienāja ar smeķīgām sēņu cepurītēm, kas paslēpušās zem siera cepurītes. Šī zibenīgi pagatavojamā uzkoda vislabāk garšos karsta, bet izsalkumu lieliski remdēs arī kā aukstā uzkoda. Vairāk par šitake sēņu audzētavu vari lasīt šajā rakstā.
15Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 5
20 gab.šitake sēņu cepurītes pēc garšassviests pēc garšassāls pēc garšaspipari siers olas
Pagatavošana
1
Sēņu cepurītes nomazgā un nogriez kātiņus. (Drīkst izmantot arī saldētas sēņu cepurītes, ko pirms gatavošanas atlaidina).
2
Kārto tās cepamajā pannā ar kātiņu vietu uz augšu un ieliec katrā cepurītē mazu piciņu sviesta.
3
Sarīvē sieru un sajauc to ar olu, šo masu ar karoti liec katrā cepurītē un cep, līdz siers brūns. Parasti tas prasa 5–7 minūtes.
4
Pasniedz ar mazsālītiem gurķīšiem un zaļumiem.
Lai labi garšo!
PusdienasLaunagsVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniDārzeņu un sēņu uzkodasPipariSviestsGavēņa laika ēdieniViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit