Sastāvdaļas
Pagatavošana
Veido biskvīta mīklu. Olas neatdali, bet sakul kopā ar cukuru.
Iesijā miltus.
Cep katru biskvīta plāksni 170 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.
Gatavo krēmu. Katliņā liec vārīties pienu.
Bļodā viendabīgā masā samaisi olas, 4 ēdamkarotes cukura, miltus, vaniļas cukuru.
Karstu pienu mazā strūklā lej olu masā. Ja darīsi to strauji, olas sarecēs.
Kad piens pievienots, masu lej katliņā un liec karsēties uz nelielas liesmas, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu. Maisīt nepieciešams vismaz 15 minūtes.
Kad krēms sabiezējis, uzklāj tam pārtikas plēvi tā, lai plēve saskaras ar krēmu, – tas neļaus virskārtai apkalst.
Atdzesē līdz istabas temperatūrai. Vari dzesēt arī auksta ūdens peldē.
Sviestu kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura un citrona sulu sakul gaisīgā masā.
Pakāpeniski pievieno krēma masu.
Gatavo ievārījumu. Dzērvenes ar cukuru liec katliņā sildīties, pielej ūdeni, vāri piecas minūtes un iebiezini ar kartupeļu cieti.
Veido kūku. Liec biskvītu, tad smērē ievārījumu un krēmu, pēc tam liec biskvītu. Dekorē ar ogām.
Lai labi garšo!