Foto: DELFI
Ja rauga mīklas plātsmaizes šķiet par "maizīgu", bet kārojas gardu biezpienmaizi, tad gatavo šo! Recepti iesaka "Delfi" dzīvesstila žurnālu redakcijas vadītāja Egita Segliņa, kas savulaik to atradusi ģimenes portāla "Cālis" forumā. "Brīdinu, ka kūka pati kūst mutē un liegi nosēžas uz gurniem," smej Egita.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsviests150 gcukurs200 gmilti2 TKcepamais pulveris BIEZPIENA MASAI:1 kgbiezpiens150 gcukurs miziņa no viena citrona2 TKvaniļas cukurs6 gab.olas200 mlsaldais krējums

Pagatavošana

1

Sviestu atlaidina istabas temperatūrā, līdz tas ir mīksts.

2

Saberž ar 150 gramiem cukura, pievieno miltus, kuros iejaukts cepamais pulveris. Visu berž, līdz izveidojas drumstalas.

3

Gatavo biezpiena masu: biezpienu izberž caur sietu vai sablendē, pievieno olu dzeltenumus, cukuru, citrona miziņu, vaniļu. Visu samaisa.

4

Biezpiena masai pievieno sakultu saldo krējumu un stingrās putās sakultus olu baltumus. Visu samaisa.

5

Dziļā cepampannā klāj cepampapīru un ber divas trešdaļas sagatavoto mīklas drumstalu. Izlīdzina un pārlej ar biezpiena masu.

6

Pāri kaisa atlikušās mīklas drumstalas.

7

Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī līdz tumšam zeltainumam (apmēram 40-45 minūtes).

Foto: DELFI

Protams, biezpiena masu var papildināt ar uzbriedinātām rozīnēm, svaigām vai saldētām ogām – kas vien šķiet iederīgs. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!