Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sviestu atlaidina istabas temperatūrā, līdz tas ir mīksts.
Saberž ar 150 gramiem cukura, pievieno miltus, kuros iejaukts cepamais pulveris. Visu berž, līdz izveidojas drumstalas.
Gatavo biezpiena masu: biezpienu izberž caur sietu vai sablendē, pievieno olu dzeltenumus, cukuru, citrona miziņu, vaniļu. Visu samaisa.
Biezpiena masai pievieno sakultu saldo krējumu un stingrās putās sakultus olu baltumus. Visu samaisa.
Dziļā cepampannā klāj cepampapīru un ber divas trešdaļas sagatavoto mīklas drumstalu. Izlīdzina un pārlej ar biezpiena masu.
Pāri kaisa atlikušās mīklas drumstalas.
Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī līdz tumšam zeltainumam (apmēram 40-45 minūtes).
Protams, biezpiena masu var papildināt ar uzbriedinātām rozīnēm, svaigām vai saldētām ogām – kas vien šķiet iederīgs. Lai labi garšo!